Kabinet weigert David Icke de toegang: ‘Risico op ongeregeldheden’

Kabinet weigert David Icke de toegang: 'Risico op ongeregeldheden'

De Britse onderzoeker David Icke zou zondag 6 november 2022 spreken op een door Samen voor Nederland georganiseerde vredesbijeenkomst in Amsterdam. Maar hij mag Nederland niet in. Sterker nog, hij mag de EU niet in. Hij heeft een inreisverbod gekregen voor de periode van maar liefst twee jaar. Waarom?

David Icke staat al jaren bekend om zijn video’s en lezingen. Tot voor kort werd hij weggezet als één van de grootste complotdenkers van deze tijd. Zo werd zijn gehele YouTube kanaal verwijderd en werd hij van een groot aantal Social Media platforms ‘gebanned’.
Verder heeft hij talloze bestsellers geschreven waaronder: ‘Alles wat je moet weten, maar wat je nooit is verteld’, ‘Percepties van een vrijdenker‘, en ‘De val‘. Een zeer groot deel van zijn voorspellingen komen nu uit en David begint na jaren de erkenning te krijgen die hij verdient.

Er wordt steeds gezegd dat hij een antisemiet is, maar niemand komt met de exacte passages uit een van zijn boeken waaruit dit blijkt terwijl hij toch heel veel heeft geschreven.
De kranten melden: “Alhoewel we niks antisemitisch konden vinden, heeft hij het wel telkens over reptielen, en aangezien Joden vaak met reptielen worden vergeleken, is hij een notoir antisemiet.”…

Het aparte is dat ze in Engeland behoorlijk strenge ‘racisme-‘ en ‘discriminatiewetten’ hebben. Als je je daar op een negatieve manier uitlaat over hele bevolkingsgroepen heb je in no time een rechtszaak én veroordeling aan je broek. Maar Icke is welgeteld nul keer veroordeeld voor wat dan ook.
Wat is de werkelijke reden waarom hij niet mag spreken?

In een gesprek met Brian Rose van London Real zei Icke onlangs dat Klaus Schwab premier Rutte volledig in zijn zak heeft.

“Waarom heeft Rutte de aanval geopend op boeren en wil hij hen van hun land verdrijven? De wereld kampt met een voedseltekort, terwijl Nederland de op één na grootste landbouwexporteur ter wereld is.
Ze maken de boeren kapot. Waarom doet men dit?” vroeg Icke. “Als mensen van je afhankelijk zijn voor hun voedsel, heb je ze onder controle. Als voedsel goedkoop en overvloedig is, kun je ze niet controleren. Als energie goedkoop en overvloedig is, kun je ze niet controleren.”

“Schaarste staat gelijk aan afhankelijkheid en controle,” aldus Icke. “En daarom richten ze zich op de voedselketen en de energievoorziening.”

David Icke is een bedreiging, want hij is een specialist in machtsstructuren. Dus een karaktermoord is op zijn plaats, want onze machtshebbers verliezen terrein? Het corona narratief loopt mank. Is men bang dat Icke ook het oorlogs narratief een slag toedient?

Het probleem hiermee is niet gebaseerd op de vraag of je het al dan niet eens bent met wat Icke zegt en schrijft (in zijn vele, vele boeken). Nee. Het gaat erom dat we blijkbaar een overheid hebben die mensen met onwelgevallige meningen gewoon het zwijgen oplegt. Dit terwijl die persoon nooit veroordeeld is wegens haatzaaien, discriminatie, of wat dan ook.

Videospeler

Zie ook:

https://www.ninefornews.nl/is-dit-waarom-het-kabinet-david-icke-de-toegang-tot-nederland-weigert/