Marijn Poels: Nieuwe platformen maken weg vrij voor vrije woord

In de nieuwe documentaire ‘Paradogma’ staat het belang van de afwijkende mening centraal. Documentairemaker Marijn Poels vertelt openhartig over zijn zoektocht naar het mechanisme van demonisering. Het interview is op woensdag 11 Oktober om 20.30 te zien op de kanalen van Voorbij het Nieuws.

Vrijheid van meningsuiting staat onder druk. Poels stelt in zijn documentaires consequent de ongehoorde minderheid centraal. In zijn eerdere films gaf hij een stem aan minderheden in ontwikkelingslanden. Tegenwoordig is Europa zijn werkterrein.

Poels benadrukt in het interview dat individuele kracht nog steeds grote machtsstructuren kan veranderen. Of het nu politiek, media of maatschappij betreft. De afwijkende mening is daarin belangrijk. Hij houdt ons allen een spiegel voor en dwingt tot nadenken.

De beeldende kracht van Poels’ zijn documentaire is groot. Het zet aan tot denken door de individuele menselijke kracht die wordt getoond. Paradogma is daarmee een belangrijk document van deze tijd. Het toont hoe om te gaan met de ander en de afwijkende mening.

Voorbij het Nieuws maakt programma’s, reportages en interviews. Op woensdag 11 Oktober om 20.30 komt het eerste interview online.